Volg op 15 November Springlezend LIVE op locatie of online

Op 15 november is het zover: de derde editie van "Springlezend LIVE". Dit interactieve evenement, georganiseerd door de Leescoalitie, belicht de cruciale rol van leraren in het leesonderwijs voor zowel het basis- als voortgezet onderwijs.

Waar en Hoe?
Springlezend LIVE wordt op 15 november zowel online als in het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum in Den Haag gehouden. Of je nu digitaal deelneemt of fysiek aanwezig bent, je krijgt de kans om vragen te stellen en actief deel te nemen aan het programma. Je moet wél even reserveren.

Basisonderwijs vanaf 15:30
s Middags vindt de uitzending voor leerkrachten uit het basisonderwijs plaats. Hierin gaan Angela Esajas (Leraar van het Jaar 2021) en Meester Erwin in gesprek met leerkrachten Merel van Vroonhoven en Rigoberta Meija Sian met wie ze praten over een inclusief leesbeleid. Hoe zorg je dat het leesonderwijs in jouw klas álle leerlingen aanspreekt en hen plezier doet beleven aan lezen? Ook auteur Milouska Meulens schuift aan. Ellen Deckwitz brengt een ode aan de leerkracht.

Onderbouw V.O. vanaf 19:30
De uitzending voor docenten in de onderbouw van het VO vindt plaats tussen 19.30 uur en 20.30 uur. Presentatoren Bart Gielen (docent, Bart’s Boekenclub) en Daphne Acoca (docent Nederlands) ontvangen docenten Furkan Sogut en Joke Brasser met wie ze praten over multimediaal leesonderwijs. Hoe zet je multimedia zinvol in in de les én zorg je hiermee voor een rijkere en positievere leeservaring bij je leerlingen? Ook auteur Astrid Sy schuift in deze uitzending aan en Ellen Deckwitz brengt een ode aan de docent!

Over Springlezend
De campagne Springlezend, die eerder dit jaar van start ging, heeft als doel de cruciale bijdrage van leraren in de literaire opvoeding van kinderen te benadrukken. Nog belangrijker is dat de campagne leraren een platform biedt waar ze elkaar kunnen inspireren om een rijke leesomgeving op school te creëren. Door deze inspirerende praktijkvoorbeelden te delen, hoopt de campagne positieve aandacht te vestigen op het werk van leraren en hun bijdrage aan leesbevordering.

Springlezend is een initiatief van de Leescoalitie met een nobel doel: de waardevolle rol van leraren benadrukken en hen inspireren om leesplezier bij hun leerlingen te bevorderen.

De Leescoalitie is een samenwerkingsverband tussen gerenommeerde organisaties zoals de KB Nationale Bibliotheek, Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum, Nederlands Letterenfonds, Stichting CPNB, Stichting Lezen, en vele anderen. Hun gemeenschappelijke doel is om zoveel mogelijk mensen enthousiaste lezers te maken, zodat ze met vertrouwen functioneren in onze geletterde samenleving.

Meer weten/aanmelden
Meer informatie en/of je plek reserveren via de website van Springlezend.

Vorige
Vorige

Leesweerzin overwinnen: praktische inzichten uit onderzoek

Volgende
Volgende

Opinie: ‘Eigen lesmateriaal. Ik ben nu al opgebrand’.