Vandaag van start: Heel Nederland Leest Junior 2023

Eén klas, één boek. Tijdens Nederland Leest Junior leest de hele groep hetzelfde boek. Dit leidt tot boeiende en leuke gesprekken in de klas. Dit jaar is Het Pungelhuis van Annet Huizing (Lemniscaat) het cadeau voor kinderen in groep 7 en 8 en de onderbouw van het vmbo.

Dit initiatief, dat wordt geleid door CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek), zet de schijnwerpers op het belang van lezen voor kinderen en jongeren in heel Nederland. De campagne start vandaag (1 november) en loopt nog tot het einde van deze maand.

Wat is Heel Nederland Leest Junior 2023?

"Heel Nederland Leest Junior 2023" is een campagne die is ontworpen om lezen onder kinderen en jongeren te vieren en te stimuleren. Dit evenement vindt plaats in heel Nederland en is bedoeld om de magie van boeken en verhalen te verspreiden onder de jonge generatie. Het is een mooie gelegenheid om kinderen en jongeren te inspireren om van lezen (hopelijk) een levenslange gewoonte te maken.


Het Pungelhuis van Annet Huizing

Waarom heeft niemand Ole ooit verteld dat hij nog een opa had? En waarom krijgt hij nu alleen maar te horen dat het een vreselijke man was? Voor Ole komt het verleden tot leven als hij met zijn vader terugkeert naar opa’s huis in de bossen van Brabant, vlak bij de grens met België. Daar woedde in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw een hevige strijd tussen botersmokkelaars en commiezen. Langzaam maar zeker ontdekt Ole waarom zijn vader nooit over zijn opa wilde praten.


Bij Het Pungelhuis is gratis digitaal lesmateriaal gemaakt. Lees verder op de CPNB-website

Vorige
Vorige

Opinie: ‘Eigen lesmateriaal. Ik ben nu al opgebrand’.

Volgende
Volgende

Verken de magische wereld van Roald Dahl n.a.v. Wes Anderson's Netflix adaptie