Vandaag van start: de leesweken voor de kinderjury

Voor alle kinderen tussen 6 en 12 jaar oud is het tijd om de bladzijden om te slaan en het leesavontuur te beginnen, want de leesweken van de Kinderjury 2024 gaan vandaag van start!

Wat is de Kinderjury?

De Kinderjury is dé lezersprijs voor het beste kinderboek. Het draait allemaal om het bevorderen van leesplezier bij kinderen door hen de kans te geven hun favoriete boeken te kiezen, samen te lezen en erover te praten. Wat deze prijs zo bijzonder maakt, is dat kinderen zelf de hoofdrol spelen in het selecteren van de winnaars, van de tiplijsten tot aan de uiteindelijke winnaars.

Tiplijsten – De beste boeken voor 6 t/m 12 jaar

Om de kinderen op weg te helpen, zijn er de Tiplijsten. Deze lijsten bestaan uit de vijftig bestverkochte en meest uitgeleende boeken van het voorgaande jaar. Er zijn 25 titels voor de leeftijdscategorie van 6-9 jaar en 25 titels voor de leeftijd van 10-12 jaar. Deze lijsten dienen als inspiratie en leidraad tijdens de Leesweken, die plaatsvinden van 7 februari tot 9 april 2024, en de Stemweken, die beginnen op 10 april 2024.

Leesteam – Kids enthousiasmeren kids

Het Kinderboeken Leesteam is samengesteld uit twaalf leesgierige kinderen, één uit elke Nederlandse provincie. Gedurende het hele jaar geven zij leestips, doen ze interviews en zijn ze het gezicht van de Kinderboekenweek en de Kinderjury. Het Leesteam spreekt direct de doelgroep aan en deelt tips via hun eigen sociale media-accounts en de officiële Kinderjury sociale media-accounts. Ze inspireren en enthousiasmeren andere kinderen om mee te doen!


Belangrijke data om in gedachten te houden:

  • Bestel promotiematerialen: tot en met 7 juni 2023

  • Materialen geleverd: vanaf 8 januari 2024

  • Leesweken: 7 februari tot 9 april 2024

  • Stemweken: 10 tot 24 april 2024

  • Bekendmaking Top 3 en tweede stemronde: 15 mei 2024

  • Bekendmaking winnaars Kinderjury: 24 mei 2024


Meer informatie kun je vinden op de officiële website van de Kinderjury

Vorige
Vorige

Tussen de noten door: zingen bevordert taalbegrip

Volgende
Volgende

Taal: de sleutel tot gelijke kansen