Nieuw: de campagnetitels 2024 voor Geef een (Prenten)boek Cadeau

Het is zover, de campagnetitels voor de succesvolle jaarlijkse campagne Geef een (prenten)boek cadeau zijn bekend! Deze campagne heeft als doel om goede kinderboeken betaalbaar beschikbaar te maken, zodat elk kind kan opgroeien met een eigen boekenplank vol prachtige verhalen.


Voor Groep 5 en 6: "Mees Kees, een pittig klasje"

door Mirjam Oldenhave en Rick de Haas

Meester Kees heeft nog nooit voor de klas gestaan. De kinderen moeten hem nog een beetje leren hoe dat moet, meester zijn. En dat doen ze graag! Ze leren hem dat je best om kwart over negen je pauzeboterhammen op mag eten, als je maar op het bord schrijft dat het om een voedselproject gaat. En dat het heel handig is als ieder kind maar één rijtje sommen van de taak maakt, zodat niet iedereen hetzelfde werk zit te doen.


Voor Groep 1,2 en 3: "Kom uit die kraan!!"

door Tjibbe Veldkamp en Alice Hoogstad  

Kinderen mogen niet op de bouw komen, dat weet Bart best. Op een dag kruipt hij toch onder het hek door en bestuurt de wals, de cementwagen en de hijskraan. Waarom doet hij dat?
Een stoer en humoristisch prentenboek dat je keer op keer kunt lezen, en waar je steeds weer iets nieuws in ontdekt. 


Bestel informatie
Beide titels van Geef een (prenten)boek cadeau kosten slechts € 2,99 en zijn nu al te reserveren via de plaatselijke boekhandel. Gezien de populariteit en de lage prijs van dit boek is dit zeker aan te bevelen bij grote aantallen zoals klassen of groepen. Boekhandels kunnen er dan rekening mee houden met hun inkoop.

Hoe te reserveren?
Dat is heel eenvoudig! Stuur nog voor de kerstvakantie een mail naar de boekhandel van je keuze met het gewenste aantal exemplaren én dat het gaat om de actie ‘Geef een boek cadeau’. De meeste boekhandels in Nederland doen met deze actie mee. 

Lessuggesties voor het onderwijs  
In de aanloop naar de campagnes verschijnt er gratis les- en promotiemateriaal op de website van de campagne., en houden we u via deze nieuwsbrief op de hoogte van leuke winacties!  

Meer weten / laatste nieuws

Vorige
Vorige

Ted van Lieshout's Gouden Tips om Kinderen Aan het Lezen te Krijgen

Volgende
Volgende

Voorlezen verbindt: maak kennis met de WhatsApp groep 'Ik lees voor!'