Voorlezen verbindt: maak kennis met de WhatsApp groep 'Ik lees voor!'

Iedereen die werkzaam is bij een Voorschoolse instelling opgelet! We hebben leuk nieuws: de Bibliotheek Rotterdam heeft een gloednieuw initiatief gelanceerd om jou te ondersteunen in je missie om de liefde voor lezen te verspreiden.

"Ik lees voor!" Whatsapp-groep - Wat is het?

"Ik lees voor!" is een WhatsApp-groep speciaal ontworpen voor iedereen die bezig is met leesbevordering bij een Voorschoolse instelling. Deze groep is bedoeld om informatie te delen, tips uit te wisselen en ideeën te ontwikkelen die allemaal gerelateerd zijn aan voorlezen, taal en media.

Wat kun je verwachten?

In deze groep worden onder andere de volgende zaken gedeeld:

  • Informatie over landelijke campagnes.

  • Handige tips om aan ouders door te geven.

  • De nieuwste en mooiste boeken, inclusief boeken die passen bij specifieke thema's.

  • Activiteiten en aanbod van de bibliotheek die geschikt zijn voor de voorschoolse opvang.

  • Ideeën om je voorleeshoek nog aantrekkelijker te maken.

Hoe werkt het?

De Bibliotheek Rotterdam zal ongeveer twee keer per maand berichten versturen, maar jij kunt ook actief deelnemen door vragen te stellen en je eigen ideeën te delen in de groep. Natuurlijk zijn er enkele spelregels, zoals het beperken van berichten tot onderwerpen als voorlezen, taal en media, en het vermijden van commerciële berichten.

Samen staan we sterk

"Ik lees voor!" is een mooie kans om je netwerk uit te breiden, nieuwe ideeën op te doen en samen te werken aan het bevorderen van leesplezier. Meld je eenvoudig aan door een email te sturen met je gegevens (zie hieronder).


Hoe kun je meedoen?

Als dit initiatief je aanspreekt en je wilt deelnemen aan deze groep vol enthousiaste voorleescoördinatoren, stuur dan een e-mail met je naam, de naam van de kinderopvang, en je 06-nummer (of het nummer van je groep als dat handiger is) naar hallo@heelrotterdamleest.


Vorige
Vorige

Nieuw: de campagnetitels 2024 voor Geef een (Prenten)boek Cadeau

Volgende
Volgende

Onderzoek: kleuters leren problemen oplossen door Interactief Voorlezen