Inspiratie: scoor een boek project

Een mooi samenwerking tussen de Heracles Foundation en omringende bibliotheken in het leesbevorderingsproject 'Scoor een Boek!'. Het project heeft als doel kinderen uit groepen 5 en 6 enthousiast te maken voor lezen door middel van een unieke combinatie van sport en boeken. Scoor een Boek! Is een jaarlijks terugkerend leesproject van Bibliotheek op School voor kinderen en ouders, dat lezen en sport aan elkaar verbindt.

Foto credits: Heracles Foundation

Scoor een Boek resultaat Heracles foundation
Gedurende acht weken hebben kinderen uit maar liefst 58 verschillende klassen deelgenomen aan het 'Scoor een Boek!' project, resulterend in een totaal van maar liefst 7.538 gelezen boeken. De kinderen werden aangemoedigd om zoveel mogelijk boeken te lezen gedurende deze periode en verdienden punten voor elk voltooid boek. Het element van competitie voegde een extra dimensie toe aan het project, aangezien de punten persoonlijk werden verzameld.

Een succesvolle samenwerking
Het succes van het project kon mede worden bereikt dankzij de nauwe samenwerking tussen de Heracles Foundation en de betrokken bibliotheken. In totaal hebben 32 basisscholen deelgenomen, waardoor veel kinderen de kans hebben gehad om plezier te beleven aan lezen en nieuwe boeken te ontdekken. Met de inzet van Heracles Almelo's keeper, Michael Brouwer, als ambassadeur en de aanwezigheid van andere spelers zoals Sem Scheperman, Lasse Wehmeyer en Robin Jalving tijdens de persconferentie, werd het project nog verder versterkt.

Naast het lezen van boeken werden de kinderen ook uitgedaagd tijdens het project. Een hoogtepunt was de persconferentie, waarbij de leerlingen vragen mochten voorbereiden en een speler mochten interviewen die op hun school langs kwam. Dit zorgde voor een interactieve en boeiende ervaring, waarbij de kinderen hun betrokkenheid bij het project konden tonen.

Foto credits: Heracles Foundation

Sportieve Afsluiting

Om het project op een sportieve manier af te sluiten, vond er een speciale afsluiting plaats. Tijdens dit feestelijke evenement kwamen de deelnemende kinderen samen om hun prestaties te vieren en te genieten van diverse sportieve activiteiten. Hierbij werd niet alleen het leesplezier benadrukt, maar ook het belang van beweging en gezondheid. Een win-win wat ons betreft.

Vorige
Vorige

Boekenweek van Jongeren: lezen zoals zij het willen!

Volgende
Volgende

Terugblik leesambassadeur evenement 8 juni