Gezocht: eigenwijze dichters tussen 6 en 13 jaar

De Kinderboekenweek van 2024 staat in het teken van dingen net iets anders doen dan anders. En dat geldt ook voor het Kinderboekenweekgedicht van dit jaar! In plaats van een dichter te selecteren, wordt er een wedstrijd georganiseerd om dé dichter van de Kinderboekenweek 2024 te vinden. En het mooie is dat alle eigenwijze kinderen tussen 6 en 13 jaar in Nederland de kans krijgen om deze eer te verdienen.

Het is tijd om je creativiteit de vrije loop te laten en je gedichtenkunsten te laten stralen. Het geschreven gedicht moet natuurlijk passen bij het thema van dit jaar: "Lekker eigenwijs!" Je hebt tot 28 april de tijd om je meesterwerk in te sturen.

Het thema van de Kinderboekenweek 2024, "Lekker eigenwijs!", daagt je uit om in de wereld van boeken te duiken en de personages te ontmoeten die net even anders zijn dan de rest. Denk aan de brutale versjes van Annie M.G. Schmidt, eigenwijze figuren zoals Matilda en Mees Kees, of zelfs de ondeugende NEEhoorn en een dappere ridster. In boeken kun je naar plekken reizen waar je zelf bepaalt wat je doet, waar je geen gehoor hoeft te geven aan je ouders, en waar je de hele dag taart kunt eten en nooit je kamer hoeft op te ruimen. Kortom, het is tijd om dwars te zijn en dat te vieren!

De jury

Een deskundige jury, bestaande uit drie gerenommeerde dichters - Gershwin Bonevacia, Bibi Dumon Tak en Hans Hagen - zal zich buigen over alle inzendingen. Zij zullen degene uitkiezen die zich de officiële dichter van de Kinderboekenweek 2024 mag noemen. De spannende onthulling van de winnaar vindt plaats tijdens de feestelijke opening van de Kinderboekenweek op woensdag 2 oktober.

Schrijftips voor Je Eigenwijze Gedicht

Om je op weg te helpen, deelt dichter en jurylid Bibi Dumon Tak zeven waardevolle schrijftips in een video, die je kunt bekijken (Video Kinderboekenweek & De Schoolschrijver). Deze tips zullen je helpen om een gedicht te creëren dat de eigenwijsheid omarmt en dat de jury zal inspireren.

Dus een oproep aan de kinderen van Nederland! Ben je er klaar voor om de uitdaging aan te gaan? Wie weet ben jij straks dé dichter die de wereld van kinderboeken een beetje eigenwijzer maakt!

Vorige
Vorige

Winaar Schrijfwedstrijd Rotterdam 2050

Volgende
Volgende

De grootste alarmbellen klinken op het VMBO #PISA