Beleef de avonturen van prinses Arabella nog heel even in Kunsthal Rotterdam

Nog maar even en de tentoonstelling 'Prinses Arabella in de Kunsthal' sluit haar deuren. Sinds 18 februari kunnen families en kinderen genieten van deze speelse presentatie, geïnspireerd op de kleurrijke kinderboeken van schrijver en illustrator Mylo Freeman. De tentoonstelling is nog te berichten tot 2 juli.

Stap binnen in de wereld van prinses Arabella, een Zwart prinsesje met een sterke eigen wil. De tentoonstelling neemt je mee door de zestien boeken van Freeman, waarin prinses Arabella allerlei avonturen beleeft. Van haar eerste schooldag tot een bezoek aan het museum, van een kappersbezoek tot het krijgen van een broertje en zusje. Met kleurrijke tekeningen en teksten kunnen bezoekers de belevingswereld van prinses Arabella ontdekken. In de leeshoek kun je genieten van de boeken van Freeman. En in het KunsthalLAB staan families en kinderen klaar om samen aan de slag te gaan met leuke opdrachten rondom prinses Arabella.

Het verhaal van prinses Arabella is ontstaan uit de wens van Mylo Freeman om diversiteit te bevorderen. Nadat ze hoorde van een Surinaams meisje dat zichzelf niet geschikt vond om de rol van prinses te spelen in een schooltoneelstuk omdat prinsessen altijd wit en blond zouden zijn, besloot Freeman het anders te doen. Ze creëerde een prentenboek over een Zwart prinsesje. Met haar boeken, waarin diverse hoofdpersonen voorkomen, wil Freeman zorgen voor meer inclusiviteit. Ze biedt alle kinderen de mogelijkheid om zich te identificeren met personages die eenzelfde, of een andere etnische achtergrond hebben.

Mylo Freeman is een bekende kinderboekenschrijver en illustrator. Met ruim zestig kinderboeken op haar naam, waaronder de reeks over prinses Arabella, heeft ze wereldwijd succes. Haar boeken worden uitgegeven in landen als het Verenigd Koninkrijk, Nigeria, Amerika en Brazilië. Maar wees er snel bij, want binnenkort komt er een einde aan de betovering van prinses Arabella in Kunsthal Rotterdam!

Vorige
Vorige

Terugblik leesambassadeur evenement 8 juni

Volgende
Volgende

Zorgwekkend: leesniveau 10-jarigen niet langer boven westers gemiddelde