Win €1000 met jouw scriptie over leesbevordering

Ben je bezig geweest met het schrijven van een masterscriptie gerelateerd aan lezen of leesbevordering? Doe dan mee aan de Vlaams-Nederlandse Scriptieprijs Leesbevordering en maak kans op 1000 euro.

Wat is de scriptieprijs?

De Scriptieprijs leesbevordering is een gezamenlijk initiatief van Stichting Lezen (Nederland) en Iedereen Leest (Vlaanderen) met als doel het stimuleren van onderzoek naar leesbevordering. Deze prijs wordt om de twee jaar uitgereikt. Scripties uit de academiejaren 2022-2023 en 2023-2024 maken kans op deze prijs. De deadline voor inzending is 30 september 2024.

Is mijn scriptie geschikt?
Alleen scripties die hebben geleid tot het behalen van een Master aan een Nederlandse of Vlaamse universiteit of hogeschool tijdens de academiejaren 2022-2023 en 2023-2024 komen in aanmerking. De Scriptieprijs Leesbevordering wordt toegekend aan de meest excellente afstudeerscriptie binnen het domein van leesbevordering. Dit omvat onderzoeksthema's zoals leescultuur, leesgedrag, leesmotivatie, lezersprofielen en best practices op het gebied van leesbevordering. Een onafhankelijke jury beoordeelt de scripties aan de hand van diverse criteria, waaronder wetenschappelijke kwaliteit en relevantie. Gedetailleerde informatie over de voorwaarden is beschikbaar in het online reglement. Inzendingen voor de Scriptieprijs zijn mogelijk tot uiterlijk 30 september 2024.

Vorige
Vorige

13 september, inspiratiebijeenkomst Kinderboekenweek 2023

Volgende
Volgende

‘Lezen is de redding van onze democratie’, maak kennis met onze nieuwe projectleider Paulina Vanderbilt.