SPOED: Vacature projectleider Heel Rotterdam Leest

Ben jij per direct inzetbaar (uiterlijk 1 oktober 2022) en een echte spin in het web die zorgt dat iedereen dezelfde kant op kijkt met dat ene doel voor ogen? Wil jij ervoor zorgen dat kinderen, leerlingen en studenten in Rotterdam meer plezier in lezen krijgen en daarmee een kansrijkere toekomst tegemoet gaan? Kun jij lees(onderwijs)initiatieven vertalen naar beleid en activiteiten organiseren gericht op het verhogen van het leesplezier in het onderwijs van kindercentra, po, vo, mbo tot ho? Meld je dan aan als projectleider van Heel Rotterdam Leest onder het motto: investeren in leesplezier levert winst op voor de leerling, student, docent, opleiding en maatschappij! 

Wat ga je doen?

Jij bent de aanjager van en het aanspreekpunt voor Heel Rotterdam Leest. Daarbij richt je je op het in verbinding brengen van verschillende partijen, waarbij de ambitie van Heel Rotterdam Leest om het leesplezier van kinderen, leerlingen en studenten te vergroten te allen tijden op de voorgrond staat. Als projectleider organiseer je de uitvoering van het project: het (mede)organiseren, faciliteren en ondersteunen van verscheidene leesplezierbevorderende activiteiten binnen Rotterdam. Je organiseert zowel offline als online bijeenkomsten, bent zichtbaar en onderhoudt contact met alle denkbare (digitale) media en (lokale) pers. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar samen met de projectgroep Heel Rotterdam Leest, de leesambassadeurs bij de scholen en instellingen en de communicatieadviseur die jou ondersteunt. Belangrijk is de verbinding met (samenwerkings)partners als gemeente Rotterdam, Bibliotheek Rotterdam, Passionate Bulkboek, CED-groep en Boekhandel Donner.  

Je verbindt de samenwerkingsverbanden en stimuleert, faciliteert en ondersteunt de (gezamenlijke) activiteiten en initiatieven. Je kunt goed schakelen op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau. Je weet wat er in het onderwijs en in de stad speelt met betrekking tot de bevordering van leesplezier en bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen en onderzoeken op dit gebied. Om van het project een succes te maken zet je jouw netwerkvaardigheden in en zorg je ervoor dat met een gezamenlijke aanpak het belang van lezen wordt gezien, gehoord en gevoeld in elke wijk van Rotterdam. Je maakt je hard voor een Rotterdamse leescultuur en ‘Heel Rotterdam leest! Meer informatie over Heel Rotterdam Leest vind je op onze website: www.heelrotterdamleest.nl en op onze Linkedin pagina.

Het team en de werkplek
De projectleider legt inhoudelijke en financiële verantwoordelijkheid af aan de gemeente Rotterdam, de subsidieverstrekker. Samen met de projectgroep draagt de projectleider de verantwoordelijkheid voor het goede verloop van het project. De projectgroep bestaat o.a. uit de projectleider, de communicatieadviseur en vertegenwoordigers van onderwijssectoren en samenwerkingspartners.

Wat vragen we van je?

  • Bij voorkeur werkzaam bij één van de betrokken onderwijsinstellingen of samenwerkende organisaties;

  • Academisch werk- en denkniveau;

  • Ervaring met het leiden en begeleiden van verschillende projecten;

  • Beschikt over de benodigde netwerken en/of vaardigheden deze netwerken op te bouwen en vast te houden;

  • Ervaring met het schakelen op strategisch, tactisch en operationeel niveau;

  • Strategisch inzicht kunnen vertalen naar praktisch toepasbare uitvoering;

  • Kan de doelen van een project bewaken;

  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;

  • Het kunnen enthousiasmeren en verbinden van alle belanghebbenden;

  • Goede organisatorische kwaliteiten;

  • Aantoonbare affiniteit met vraagstukken rondom leesplezier en leesbevordering in de regio Rotterdam;

  • Affiniteit met onderwijs en met Rotterdam als stad en de uitdagingen die gevolgen hebben voor het onderwijs.

  • Ervaren freelancer / ZZP’er.

Wat bieden we je?
Een freelance vergoeding van €75 per uur, gemeente Rotterdam voor 32 uur per maand.


Interesse?
Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan z.s.m. voor 1 oktober 2022 en mail je motivatiebrief en cv naar Ellis Wertenbroek e.j.m.wertenbroek@hr.nl. Spreekt de omschrijving van deze functie je aan? En herken je je zelf in de taken en werkzaamheden? Dan gaan we graag met je in gesprek. 

Contact 
Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met: Ellis Wertenbroek: e.j.m.wertenbroek@hr.nl .

Vorige
Vorige

Persbericht: Voorkom taalachterstand bij kinderen voordat die achterstand blijvend is 

Volgende
Volgende

Terugblik eindconferentie: Taal is van ons allemaal