Terugblik op de bijeenkomst voor leesambassadeurs

Op donderdag 25 januari j.l. kwamen leesambassadeurs en geïnteresseerden samen voor de eerste bijeenkomst van 2024. Het leesambassadeurevenement is een bijeenkomst van Heel Rotterdam Leest die drie keer per jaar plaats vindt en in het teken staat van de bevordering van lezen en leesplezier in het onderwijs. In deze editie: een prijsuitrijking, inspirerende sprekers, live podcast opname en een praktijk opdracht.

Prijsuitreiking door Anne-Marike van Arkel

De bijeenkomst werd verrijkt met een prijsuitreiking, gepresenteerd door Anne-Marike van Arkel, die een bijzonder verhaal deelde over de winnares, Day Matias Cruz. Day, die van Arkel roemde om haar vastberadenheid en ambitie, heeft onlangs haar stage afgerond bij de gemeente Rotterdam en maakt zich op om een plan aan te bieden aan de Tweede Kamer. Naast haar actieve betrokkenheid bij het schrijven en haar aspiratie om een boek uit te brengen, was Day zeer verheugd over haar gewonnen prijs: een bon voor €150,- en een pakket voor een openbare boekenkast naar keuze met populaire boeken van Boekhandel Donner (waaronder werken van Peter R. de Vries en zijn zoon Royce de Vries, en Özcan Akyol). De titels van De Kleine Kapitein waren een verrassing, zorgvuldig uitgekozen en ingepakt door eigenaar Daniël om perfect aan te sluiten bij de doelgroep.

Lees hier het winnende verhaal geschreven door Day Matias Cruz

Inspirerende sprekers en interactieve sessies

Jona Baan, met zijn praktijkvoorbeelden uit het Montessori-onderwijs, stelde een boeiende vraag: "Welke plek heeft lezen in de Montessori school van de toekomst?" Zijn inzichten en ervaringen boden een frisse kijk op de toekomst van lezen in het onderwijs.

De avond nam een dynamische wending met Sander & Yannick van de Podcast 'De Leesdetectives', die samen met gast Kevin Hassing een live podcast opnamen. Het onderwerp 'Praktisch aan de Slag met Vakoverstijgend - Thematisch Onderwijs' bracht het onderwerp tot leven. Hun praktijkvoorbeelden en tips waren niet alleen informatief, maar ook inspirerend. De aflevering is nu online te beluisteren!

Beluister hier de aflevering van de Leesdetectives opgenomen bij Heel Rotterdam Leest

Een praktische opdracht

De aanwezigen werden uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan met een boeiende opdracht: het kiezen van een boek dat hen aansprak en vanuit diverse perspectieven te lezen en te kijken en aan de slag te gaan met thematisch onderwijs.

Hoewel de bijeenkomst is afgerond, blijven wij ons inzetten om lezen en leesplezier in het onderwijs te bevorderen, geïnspireerd door de energie en creativiteit van alle aanwezigen op deze bijzondere avond.

Meld je alvast aan voor de volgende bijeenkomst

Ook bij zijn de volgende keer? De bijeenkomsten zijn gratis, je hoeft je alleen aan te melden via het formulier op de pagina van het volgende evenement.

Tot slot, gelukkig hebben we de foto’s nog.

“Gelukkig hebben we de foto’s nog” zo eindigt iedere uitzending van het Tv programma ‘Dit was het nieuws’ en ook ons verslag van de bijeenkomst. We hopen jullie in maart (weer) te zien!

Vorige
Vorige

Toetsing of etikettering? Een duik in het Nederlandse onderwijssysteem

Volgende
Volgende

Blik op de toekomst: de verhalen van de nummer 2 en 3 van de schrijfwedstrijd