Spannende leestip voor jongeren die doet denken aan een Netflix serie

De Kluitman Novelles, onder het motto 'niet dik, wel spannend', zijn de ideale boekenreeks om jongeren die moeizaam of niet graag lezen, te enthousiasmeren. Marcel van Driel lanceerde onlangs de novelle "24 uur", een eigentijdse, filmische thriller die jongeren zeker in zijn greep zal houden.

Het verhaal
In "24 uur" maken we kennis met Claire, een 16-jarige flitsbezorger. Op haar laatste adres van de avond wordt ze geconfronteerd met twee gewapende jongens. De jongens geven haar 24 uur de tijd om uit hun handen te blijven. Als ze daarin slaagt, verdient ze 10.000 euro. Als ze faalt – of iemand om hulp vraagt – wordt ze vermoord. Maar wat als de broers zich niet aan hun eigen regels houden?

Wat volgt is een zenuwslopende race tegen de klok, met onverwachte plotwendingen die je op het puntje van je stoel houden. Een avontuurlijk leeswerk dat doet denken aan een spannende Netflix-serie, maar dan in boekvorm.

Over de schrijver
Marcel van Driel is sinds 2002 schrijver en heeft al meer dan 55 boeken op zijn naam staan. Van zijn ‘Superhelden.nl’-trilogie werden meer dan 90.000 exemplaren verkocht in Nederland en Duitsland. Zijn verhalen staan bekend om hun nagelbijtende spanning en droge humor.

Kluitman Novelles
Speciaal voor degene die jongeren willen stimuleren om te lezen, bieden de Kluitman Novelles een aantrekkelijke optie. Met hun spannende en toegankelijke verhalen zijn deze boeken een uitstekende keuze om jongeren te motiveren om (weer) plezier te beleven aan het lezen.

Vorige
Vorige

Opinie: ‘De Donald Duck heeft een hoger taalniveau dan de gemiddelde leerstof voor groep 7’

Volgende
Volgende

Ontdek de Kinderboekencampagnes voor Schooljaar 2023-2024