Ontdek de Kinderboekencampagnes voor Schooljaar 2023-2024

We schreven al over het bestellen van materialen, maar wil je meer weten over de meest spannende kinderboekencampagnes voor het aankomende schooljaar 2023-2024? Als je een leerkracht, bibliothecaris, ouder of gewoon een boekenliefhebber bent, dan ben je aan het juiste adres! In ‘de leukste kinderboeken campagnes’ ontwikkelt door CPNB en Stichting Lezen vind je alles voor een schooljaar vol leesplezier.

Deze campagne heeft als doel om leerkrachten en bibliotheekmedewerkers te voorzien van alle benodigde informatie en materialen voor een schooljaar vol leesplezier. In de brochure "De Leukste Kinderboekencampagnes" worden de vijf grote kinderboekencampagnes centraal gesteld. Hierbij wordt onder andere aandacht besteed aan de thematitels van de Kinderboekenweek, de leesweken voor de Kinderjury, het themaboek van Nederland Leest Junior, en de Prentenboek Top 10 van 2024. Daarnaast wordt ook besproken wat nodig is om de Nationale Voorleeswedstrijd te organiseren.

Wat deze campagne bijzonder maakt, is de samenwerking tussen CPNB en Stichting Lezen. Eveline Aendekerk, directeur van Stichting CPNB, en Gerlien van Dalen, directeur-bestuurder van Stichting Lezen, benadrukken het belang van lezen vanaf jonge leeftijd en de rol van zowel ouders als professionals in het stimuleren van leesplezier bij kinderen. De brochure "De Leukste Kinderboekencampagnes" biedt daarom het beste van beide werelden: de leukste campagnes voor leesplezier thuis, in de klas en kinderopvang, gecombineerd met kwalitatief onderzoek naar leesbevordering op school.

Vorige
Vorige

Spannende leestip voor jongeren die doet denken aan een Netflix serie

Volgende
Volgende

Bestelperiode materialen kinderboekencampagnes 2023/2024 gestart