Oproep tot actie: AOb pleit voor onderwijs deltaplan

In het licht van alarmerende bevindingen in het recente Pisa-onderzoek, waaruit blijkt dat de leesvaardigheid van Nederlandse jongeren in rap tempo achteruitgaat, luidt ook de AOb, de grootste onderwijsvakbond van Nederland, de noodklok.

Een Deltaplan voor het onderwijs

Met de recente daling in leesvaardigheid van Nederlandse jongeren, benadrukt de AOb samen met zes andere invloedrijke onderwijsorganisaties de dringende behoefte aan een Deltaplan. Dit plan richt zich op het aanpakken van de tekorten aan schoolleiders en leraren in zowel het primair als het voortgezet onderwijs. De AOb doet een beroep op het toekomstige kabinet om dit Deltaplan te integreren in het regeerakkoord en maatregelen te nemen om het beroep van leraar aantrekkelijker te maken.

De tijd van pleisters plakken is voorbij

Thijs Roovers, bestuurder bij de AOb, benadrukt de noodzaak van concrete actie: "Het moet klaar zijn met pleisters plakken, het is tijd voor een operatie. Kinderen zijn in vier jaar tijd namelijk niet dommer geworden; dit loopt gelijk op met het lerarentekort. Het oplossen van deze tekorten lukt niet in één kabinetsperiode, daarom is een Deltaplan nodig dat veel verder kijkt dan vier jaar. We moeten echt toe naar genoeg bevoegde leraren."

Over het Aob

De AOb, oftewel de Algemene Onderwijsbond, vertegenwoordigt het onderwijspersoneel en zet zich in voor de kwaliteit van het onderwijs in Nederland. Als prominente speler in het onderwijslandschap staat de AOb bekend om haar betrokkenheid bij het welzijn van leraren en de verbetering van het onderwijsstelsel.


Voor meer informatie over het Deltaplan en de oproep van de AOb, ga naar:

Vorige
Vorige

Effectieve werkvormen voor begrijpend lezen NT2 in het primair onderwijs

Volgende
Volgende

Investico onthult: al 15 jaar bekend dat leesonderwijs niet werkt