Ontdek de nieuwe lessenseries ‘Wat een talent’ en ‘Zeg het met gebaren’ (PO/VO)

Hoe voer je in je lessen gesprekken die de taal-, denk- en kennisontwikkeling van leerlingen stimuleren? Speciaal ontwikkeld voor leraren van groep 5-6 in het primair onderwijs en docenten van het 1e leerjaar in het voortgezet onderwijs, introduceerde het SLO de lessenseries: ‘Wat een talent’ en ‘Zeg het met gebaren.’

Deze lessenseries brengen gesprekken tot leven die niet alleen de taal-, denk- en kennisontwikkeling stimuleren, maar ook een betekenisvolle verbinding maken met lezen, schrijven, taalbeschouwing en burgerschap.

‘Wat een talent!’ - Lessenserie voor het PO (groep 5-6)

Dompel jezelf onder in het thema van 'Wat een talent!' waar leerlingen, via boeiende teksten en interactieve gesprekken, ontdekken wat talent betekent. Gedurende diverse lessen reflecteren ze niet alleen op hun eigen talenten, maar ook op die van klasgenoten, familieleden, en zelfs boekpersonages. Hierbij worden niet alleen taal- en schrijfvaardigheden aangescherpt, maar wordt ook een waardevolle bijdrage geleverd aan burgerschapsvorming.

‘Zeg het met gebaren!’ - Lessenserie voor het VO (Leerjaar 1)

Duik in het thema van taal en identiteit met de lessenserie ‘Zeg het met gebaren!’ Gebaseerd op een romanfragment over het begin van het schooljaar in een brugklas, voeren leerlingen boeiende gesprekken over identiteit: wie ben je, hoe zien anderen je, en welke rol speelt taal in je identiteitsontwikkeling? De inzet van rijke teksten en gesprekken niet alleen stimuleert taalvaardigheid maar opent tevens de deur naar diepgaande discussies over identiteit en taal.

Over de maker: SLO

SLO, het landelijk expertisecentrum voor het curriculum, staat centraal in de ontwikkeling van het curriculum in het primair, speciaal en voortgezet onderwijs in Nederland. Met een scherp oog voor maatschappelijke ontwikkelingen en wetenschappelijke inzichten draagt SLO bij aan een doordacht curriculum. De organisatie werkt nauw samen met leraren, schoolleiders en diverse partners om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen.

Vorige
Vorige

Drie jaar langer gratis toegang tot wetenschappelijke literatuur

Volgende
Volgende

Video: Vlogboek analyseert 10.000 boeken in 1570 BookTok-filmpjes