Nu ook routes voor het MBO bij de Dag van de Literatuur

Binnenkort is het alweer tijd voor de achttiende editie van de Dag van de Literatuur. Dit literatuurfestival vindt elke twee jaar plaats en is oorspronkelijk gericht op havo/vwo-leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Het evenement zal weer vol zitten met inspirerende schrijversgesprekken, talkshows gehost door leerlingen, voorleessessies, spoken word, film, dans en muziek. Dit jaar is er ook aandacht voor het MBO.

Dag van de literatuur

Verschillende bekende auteurs zijn aanwezig, zoals Abdelkader Benali, Adriaan van Dis, Arthur Japin, Tommy Wieringa, Manon Uphoff, Annejet van der Zijl, Carmien Michels, Maartje Wortel, Sholeh Rezazadeh, Lale Gül, Niña Weijers, Jaap Robben en Hanna Bervoets.

Sinds de eerste editie in 1989 is de Dag van de Literatuur uitgegroeid tot één van de belangrijkste literaire evenementen in Nederland, dat elk jaar zo'n vijfduizend bezoekers trekt. Het is een unieke ervaring voor leerlingen en draagt bij aan de kerndoelen Nederlands. Het festival zet jongeren aan tot het lezen van de besproken boeken en laat hen de verwonderende kracht van literatuur ervaren.

MBO route

Speciaal voor de partners Zadkine en Albeda van dit literatuurfestival zijn er dit jaar - als pilot richting volgende edities – ook zeven verschillende routes uitgestippeld die MBO studenten zullen aanspreken. Een mooie kennismaking met leesplezier!

Tijdens de routes luisteren de studenten naar inspirerende voordrachten van populaire auteurs in combinatie met een workshop, waarbij ze zélf aan de slag gaan met tekst. Alle routes duren 1,5 uur en bestaan uit voordrachten en een literaire workshop. Voor de filmliefhebbers is er ook een ‘Boek x film’-route, waarbij de overeenkomsten maar ook de verschillen aan bod komen, in aanwezigheid van de schrijver én filmmaker. Dankzij de verschillende routes bepalen docenten zelf wat hen en de studenten het meest aanspreekt en wat het beste binnen het lesrooster past.

Vorige
Vorige

Boek voor Nederlands: een uitkomst voor leerlingen én leraren

Volgende
Volgende

Tip: talkshow De Kronieken in de Doelen