Boek voor Nederlands: een uitkomst voor leerlingen én leraren

Leerlingen hebben vaak moeite met het kiezen van een geschikt boek voor Nederlands. Maar ook voor docenten kan het lastig zijn om op de hoogte te blijven van het aanbod aan jongerenliteratuur. Gelukkig is er Boek voor Nederlands, een initiatief van Steven Stavast, Bram de Goeij en Anne Hemmer. Speciaal voor leerlingen uit de eerste en tweede klas.

Steven en Bram hebben allebei een achtergrond in theater en film, terwijl Steven en Anne beiden leraar Nederlands zijn en veel bezig zijn met leesbevordering. Als leraren begrijpen ze als geen ander hoe belangrijk het is om leerlingen te helpen bij het kiezen van leuke boeken. Met deze video's hopen ze dan ook een bijdrage te leveren aan het leesplezier van hun eigen leerlingen en andere middelbare scholieren.

Op de website ‘Boek voor Nederlands’ vind je een verzameling video's waarin Steven enthousiast vertelt over de boeken die hij aanraadt. Door naar zijn video's te kijken, krijg je een goed idee van welke boeken jouw interesse wekken en welke je beter kunt laten liggen.

Hieronder de introductie video maar bekijk de website voor alle tips van Steven en laat je inspireren door zijn aanraders! Ook leuk als je niet voor je lijst maar gewoon voor je plezier leest.

Vorige
Vorige

Onderzoek bewijst: leesgedrag en leesvaardigheid versterken elkaar

Volgende
Volgende

Nu ook routes voor het MBO bij de Dag van de Literatuur