Met Superboek wordt lezen leuk. Zo help je kinderen die moeite hebben met lezen!

Lezen is leuk en natuurlijk erg belangrijk. Voor kinderen die moeite hebben met lezen door bijvoorbeeld dyslexie, TOS, ADHD, een fysieke, verstandelijke of visuele beperking, kan het ook lastig zijn. Hoe kan je deze kinderen helpen? Met de jeugdcollectie van Passend Lezen. Deze collectie bevat boeken, kranten en tijdschriften in verschillende leesvormen zoals audio, braille en grootletter. Voor de jeugd is er een speciale collectie beschikbaar met ruim 14.000 gesproken boeken, brailleboeken, karaokeboeken en tijdschriften.

Superboek.nl

De jeugdcollectie van Passend Lezen is te vinden via superboek.nl. Hier staan actuele en populaire titels van dit moment, gerangschikt op leeftijd. Luisteren naar boeken gaat gemakkelijk via de gratis Daisylezer-app (voor iOS en Android) of de site, maar het kan ook via de Daisy-cd. Zo wordt het voor kinderen/jongeren makkelijker en leuker om te lezen.

Gratis lid tot 18 jaar

Het lidmaatschap bij Passend Lezen is gratis voor kinderen met een leesbeperking tot 18 jaar. Het zou dus jammer zijn als deze kinderen hier geen gebruik van maken.

Er is ook een handige toolkit met digitaal materiaal beschikbaar. Download deze gratis via passendlezen.nl/onderwijs.

Voor gratis extra exemplaren van het gedrukte materiaal of meer informatie kan je mailen naar relatiemanager@passendlezen.nl Onze relatiemanager geeft graag vrijblijvend advies/presentaties over onze dienstverlening, meer informatie op passendlezen.nl/relatiemanager

 Janneke Bakker/ relatiemanager Passend Lezen

Vorige
Vorige

Plezier!? β€˜Wat is dat eigenlijk?’

Volgende
Volgende

Van jonge Rotterdammers lezers maken lukt alleen hand-in-hand