Meer bezoekers dan ooit in het Literatuurmuseum

Het Literatuurmuseum viert een opmerkelijke mijlpaal in 2023, want onlangs verwelkomde het zijn 100.000ste bezoeker van het jaar. Deze speciale eer viel ten deel aan een leerling van de Johan de Witt Scholengroep tijdens een bezoek aan de veelgeprezen Young Adult tentoonstelling, Back Street.

Directeur Aad Meinderts deelde zijn enthousiasme over deze mijlpaal: "Dit is werkelijk een bijzonder moment voor ons museum. Het is extra speciaal dat deze eer werd toegekend aan een jonge bezoeker die deelnam aan onze Young Adult tentoonstelling Back Street. Hier beleven jongeren literaire avonturen, waarbij ze rappen, dichten, gokken en de kunst van taal verleiden ontdekken. We hebben besloten om deze gelegenheid te vieren met de hele klas en alle leerlingen te verrassen met een Young Adult-boek."

Het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum heeft de afgelopen jaren gestaag bezoekersaantallen zien groeien. Van 2014 tot 2019 wist het museum deze te verdubbelen tot 123.000 bezoekers per jaar. Hoewel de COVID-19-pandemie zeker invloed had op de bezoekersaantallen, is het duidelijk dat het tij is gekeerd. De teller is vandaag al de 100.000 gepasseerd, wat betekent dat het museum aan het einde van het jaar naar verwachting een recordaantal van 150.000 bezoekers zal hebben begroet.

Wie het museum wil bezoeken kan nog tot het schooljaar in 2026/2027 bij onze buurstad Den Haag. Daarna moeten we een stukje verder reizen: na deze periode verhuist het museum naar Utrecht, waar het nieuwe literaire avonturen tot leven zullen komen.

Vorige
Vorige

Cross Comix - het feest van Visual Storytelling

Volgende
Volgende

Tip: Raadgedicht is weer van start