Lezen & Luisteren voor je lijst

Lezen en luisteren voor je lijst? Download de online Bibliotheek app.

Naast digitaal (e-book) lezen en lenen, kun
je in de online Bibliotheek app ook luisterboeken vinden. Van Jan Terlouw tot Kees van Kooten, van Tommy Wieringa tot Harry Mulisch. Super handig om de leeslijst af te werken.

Boeken luisteren met de online Bibliotheek app is een alternatieve en laagdrempelige manier om jongeren enthousiast te maken voor boeken en literatuur. Of ze nu sporten, met de bus reizen, hun krantenwijk lopen of in bed liggen: oortjes in en luisteren maar. Door ‘luisterend lezen’ kunnen ook niet-lezers het volledige boek leren kennen en beperken zij zich niet uitsluitend tot uittreksels of films.

Hoe werkt het?

De online Bibliotheek app is eenvoudig te downloaden naar tablet of smartphone. Iedereen die lid is van de Bibliotheek heeft toegang tot alle luisterboeken die horen bij het lidmaatschap. In de ‘Luisteren voor je lijst-selectie’ staan titels voor zowel het VMBO als HAVO/VWO. De luisterboeken zijn via de app te streamen en te downloaden. Hierna kan er altijd en overal geluisterd worden naar boeken van de literatuurlijst.

Op de website lezenvoordelijst.nl staan verschillende video’s met praktijkvoorbeelden die laten zien hoe je ‘Lezenvoordelijst’ kunt gebruiken in de les.

Meer weten over de online Bibliotheek app? Lees hier de veelgestelde vragen.

Vorige
Vorige

Heel het mbo leest! Ja, maar hoe dan?

Volgende
Volgende

Lezen voor een gezonde studie-ervaring (met tips)