Hoe het taalonderwijs weer tot bloei kan komen: inzichten van de Visiegroep Buurtalen

In een recent radiofragment op NPO Radio 1 werd besproken hoe taalonderwijs nieuw leven ingeblazen kan worden samen met Universitair docent Franse taal en cultuur, Maaike Koffeman, onderdeel van de Visiegroep Buurtalen.

De Visiegroep Buurtalen is een samenwerkingsverband van verschillende partners die zich inzetten voor het behoud en de verbetering van het buurtaalonderwijs in Nederland. Deze partners omvatten onder andere de secties Frans en Duits van Levende Talen, lerarenopleiders Frans en Duits in het hbo, Platform Frans en de Vereniging van Germanisten aan Nederlandse Universiteiten. De visiegroep werd opgericht in 2016 in reactie op aanhoudende en verontrustende signalen uit het onderwijs en de samenleving over de afbraak van het onderwijs in de buurtalen Duits en Frans.

In het interview met Radio1 wordt de stand van zaken besproken als mede gekeken naar mogelijke oplossingen. Van schoolbesturen die uren voor Frans en Duits halveren tot wat er nodig is om weer liefde voor onze buurtalen te creëeren.

Maaike Koffeman namens Visiegroep Buurtalen bij NPO Radio 1

Vorige
Vorige

Eerste Babytour in Dordrecht: Een Bijzondere Belevenis bij het Nationaal Onderwijsmuseum

Volgende
Volgende

Het organiseren van literaire evenementen in het onderwijs: een gids voor beginners