Expertisepunt digitale geletterdheid in het najaar gelanceerd

Dit najaar staat een nieuwe ontwikkeling op de onderwijshorizon: de lancering van het Expertisepunt digitale geletterdheid. Dit initiatief heeft tot doel vraag en aanbod op het gebied van digitale geletterdheid binnen het onderwijs bij elkaar te brengen, variërend van het primair en voortgezet onderwijs tot het middelbaar beroepsonderwijs en lerarenopleidingen. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft Kennisnet en SLO de taak toevertrouwd om dit Expertisepunt te realiseren, in samenwerking met diverse onderwijspartners.

Een centrale hub voor digitale geletterdheid

De website van het Expertisepunt digitale geletterdheid zal fungeren als een centrale bron voor alle relevante informatie over het beleid en de praktijk van digitale geletterdheid. Hier kunnen onderwijsprofessionals niet alleen informatie vinden, maar ook delen. Actuele updates, tips en inspiratie zullen hier te vinden zijn. Het Expertisepunt faciliteert bovendien fysieke en online bijeenkomsten om partijen die betrokken zijn bij digitale geletterdheid met elkaar in contact te brengen. Een supportafdeling zal vragen van scholen beantwoorden. Het belangrijkste aspect is dat het Expertisepunt in nauwe samenwerking met het onderwijsveld wordt ontwikkeld, met de behoeften van scholen als leidraad.

Kennisdeling als kernpunt

Naast het bieden van ondersteuning aan leraren en schoolleiders, zal het Expertisepunt digitale geletterdheid bijdragen aan het stimuleren van kennisdeling en samenwerking tussen scholen en relevante kennisinstituten. Dit initieert een lerende cultuur op het gebied van digitale vaardigheden.

Onderdeel van het Masterplan basisvaardigheden

Het Expertisepunt digitale geletterdheid is een essentieel onderdeel van het Masterplan basisvaardigheden, een overheidsprogramma dat scholen ondersteunt bij het verbeteren van de prestaties van leerlingen op het gebied van taal, rekenen, digitale geletterdheid en burgerschap.

Op de hoogte blijven

Als je geïnteresseerd bent in de lancering van het Expertisepunt digitale geletterdheid en de nieuwste ontwikkelingen wilt volgen, houd dan het nieuws van Kennisnet en SLO in de gaten.

Vorige
Vorige

Verken de magische wereld van Roald Dahl n.a.v. Wes Anderson's Netflix adaptie

Volgende
Volgende

Tip: Ubisoft Special-app maakt liefhebbers van games enthousiast voor geschreven verhalen