Tip: Ubisoft Special-app maakt liefhebbers van games enthousiast voor geschreven verhalen

In een tijd waarin digitale technologieën de traditionele boekencultuur uitdagen, nam in 2021 een ongewone alliantie een stap om ontlezing onder jongeren tegen te gaan. Speluitgever Ubisoft, bekend van populaire games zoals Assassin's Creed, sloeg samen met De Leescoalitie de handen ineen om een brug te slaan tussen het gamen en het lezen van boeken.

Hun gezamenlijke inspanningen brengen ons "De Verborgen Verhalen," een unieke digitale leeservaring die fanatieke gamers aanzet tot lezen door ze verhalen aan te bieden van bekende Nederlandse schrijvers (waaronder Kader Abdolah) die voortborduren op verhaallijnen van bekende games, zoals Assassin's Creed.

Nieuwe verhalen
Het initiatief werd in 2021 opgericht maar is nog altijd actief. Twee Nederlandse schrijvers hebben dit jaar nieuwe verhalen toegevoegd aan de app, genaamd "De Verborgen Verhalen." Deze nieuwe verhalen zijn gebaseerd op de populaire game Skull and Bones. Terwijl de game-fans wachten op de release van dit spel kunnen ze vast terecht op de app. De nieuwe verhalen spelen zich volledig af in de fictieve piratenwereld en voeren de lezer mee aan de hand van de belangrijkste schepen, eilanden en andere elementen uit de game.

Een nieuwe manier van lezen
Wat deze samenwerking laat zien, is dat er ruimte is voor zowel ouderwetse boeken als digitale literatuur. De toekomst van het lezen lijkt diverser dan ooit, met een scala aan mogelijkheden om de verbeelding te prikkelen en nieuwe werelden te ontdekken. Ubisoft en Nederlandse schrijvers brengen ons een boeiende hybride van literatuur en gaming. Misschien is dit slechts het begin zijn van wat de toekomst van lezen ons te bieden heeft.

Vorige
Vorige

Expertisepunt digitale geletterdheid in het najaar gelanceerd

Volgende
Volgende

Win 2 kaarten voor Onderwijswetenschap on Tour!