De klanken van Jong-Rotterdam: doe mee aan de dichtwedstrijd voor scholieren

Rotterdam, de stad van diversiteit en potentieel, geeft nu het woord aan de jeugd. Het gedicht is een bericht - de poëtische zinnen op de veeg- en vuilniswagen van Rotterdam bestaan 35 jaar! Om deze mijlpaal te vieren, nodigen de Gemeente Rotterdam en Poetry International middelbare scholieren uit om hun visies en dromen voor de toekomst van Rotterdam te delen.

De Jury en de Beloning

Deze wedstrijd kent een indrukwekkende jury. Stadsdichter Elfie Tromp leidt de jury, bijgestaan door vuilniswagenchauffeur Paul Keijzer, José Semple van Stadsbeheer, Jiva Jaliens - manager Inzameling & Hergebruik bij de gemeente - en Fleur Jeras - programmamaker bij Poetry International. Samen gaan ze op zoek naar de meest treffende dichtregel uit alle inzendingen. De winnende regel zal straks op een vuilniswagen door de stad rollen, een inspiratie voor ons allen. Daarnaast krijgt de winnaar een exclusieve schrijfmasterclass van Stadsdichter Elfie Tromp.

Hoe doe je mee?
Verwoord jouw wens voor Rotterdam in een pakkende dichtregel die de jury zowel inhoudelijk als talig van de sokken blaast. Je wens mag lief, klein, onmetelijk groot, verbijsterend onhaalbaar, persoonlijk of voor iedereen - en alles daar tussenin - zijn. Je inzending mag maximaal 2 regels van 45 tekens (inclusief spaties) lang zijn. Die regels kunnen op zichzelf staan, maar mogen ook deel uitmaken van een groter eigen gedicht, spoken word-piece of songtekst (stuur het zeker mee). Insturen kan van 15 november tot en met 15 december a.s.. De winnaar wordt op 25 januari 2024 - Gedichtendag - bekendgemaakt.

Dus, wil jij jouw droom voor Rotterdam laten weerklinken in de straten van de stad? Doe snel mee door naar het online wedstrijdformulier te gaan op de website van Poetry International en je regel vóór 15 december 2023 in te sturen.

Vorige
Vorige

Terugblik 9 november: inspirerende middag met Tanja de Jonge

Volgende
Volgende

Bollebozen Brengt Leesplezier tot Leven in Rotterdamse Steven Stemerdingeschool