Bollebozen Brengt Leesplezier tot Leven in Rotterdamse Steven Stemerdingeschool

Op 11 oktober onderging de gymzaal van de Steven Stemerdingeschool in Rotterdam zuid een vrolijke transformatie tot een bruisende Bollebozen-stad. Maar liefst 170 enthousiaste leerlingen uit groep 1, 2 en 3 werden meegenomen op een avontuur van lees- en schrijfopdrachten, en konden genieten van spetterende optredens van Juf Roos en Wildebras.

Dit bijzondere evenement stond volledig in het teken van het thema van de Kinderboekenweek: Bij Mij Thuis. Diverse activiteiten werden georganiseerd om de leerlingen te inspireren en enthousiasmeren voor taal, lezen en schrijven. Belangrijke thema's als diversiteit, inclusiviteit en respect kregen hierbij ook de nodige aandacht.

Foto credits: Bollebozen, bol.com, indebuurt.nl

Foto credits: Bollebozen, bol.com, indebuurt.nl

De Bollebozen-stad komt tot leven
De gymzaal werd omgetoverd tot een levendige Bollebozen-stad, met vier kamers vol boeiende activiteiten. De kinderen waagden zich aan een doolhof, ontvingen een werkboek vol puzzels en opdrachten, en namen deel aan leuke taalspelletjes. Juf Roos verraste hen met voorleessessies, terwijl Wildebras zorgde voor een spetterend optreden. Het geheel werd gepresenteerd door niemand minder dan Noah Zeeuw.

Het Bollebozen-evenement was niet beperkt tot Rotterdam; het vond plaats op vier basisscholen verspreid over Nederland en oogstte overal succes. Een tevreden docent van OBS De Blauwe Lijn in Amsterdam merkte op: "We merken dat kinderen vaak te weinig lezen. Een evenement zoals Bollebozen prikkelt hun interesse weer en kan een initiatief zijn om meer te gaan lezen."

Liefde voor lezen
Tijdens zijn optreden deelde Wildebras zijn liefde voor lezen. "Ik vind lezen heel belangrijk, omdat je bij lezen je eigen fantasie kan gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld een boek leest, kan je je eigen creativiteit erop loslaten en alles tot je verbeelding laten spreken."

Foto credits: Bollebozen, bol.com, indebuurt.nl

Foto credits: Bollebozen, bol.com, indebuurt.nl

Bollebozen: een feestje van leesplezier
Bollebozen is een initiatief van bol.com. Het streven is dat alle kinderen gelijke kansen verdienen, en bol.com draagt hier graag aan bij. Dit gebeurt onder andere door het plezier van lezen en verhalen over te brengen en aan te wakkeren, evenals door de ontwikkeling van hun digitale vaardigheden te ondersteunen. Met tal van initiatieven zet bol.com zich het hele jaar door in voor een goed verhaal met een mooie afloop voor elk kind.

In de afgelopen jaren heeft Bollebozen diverse acties ondernomen, waaronder het beschikbaar stellen van e-books en luisterboeken voor slechts €0,01 (de BoekieClub), het creëren van gratis leesquizzen voor scholen, en het aanbieden van betaalbare doe-boeken en letterpretpakketten. In de zomervakantie doneerde Bollebozen ongeveer 30.000 boekentasjes via het Jeugdeducatiefonds, en tijdens deze Kinderboekenweek werden maar liefst 80.000 boeken geschonken.

Het Bollebozen-evenement op basisscholen is een waardevolle aanvulling op deze initiatieven. Het brengt leesplezier tot leven, stimuleert de verbeelding van kinderen en draagt bij aan een positieve verandering in het onderwijslandschap. Een mooi voorbeeld van hoe samenwerking en initiatieven zoals Bollebozen de leeservaring van duizenden kinderen kunnen verrijken en het belang van lezen kunnen benadrukken. Want, zoals Bollebozen zelf stelt: "ieder kind verdient een boek."


Vorige
Vorige

De klanken van Jong-Rotterdam: doe mee aan de dichtwedstrijd voor scholieren

Volgende
Volgende

Terugkijken: webinar Effectief leesonderwijs, elke leerling sterk in lezen