5 tips om te zorgen dat mensen wél je boekentip lezen

Je slaat de laatste pagina om en blijft nog even voor je uit staren. Wat een boek. Iedereen zou dit moeten lezen! Maar hoe enthousiast je er ook over vertelt, een maand later ben jij aan een ander boek begonnen en niemand heeft je tip nog opgepakt.

Waarom is het soms zo moeilijk om mensen een boek te laten lezen dat je aanraadt? Met deze tips lukt het misschien wel om iemand enthousiast te maken voor dat ene fantastische boek dat jij zó graag wil delen.

  1. Maak het persoonlijk
    Vertel waarom jij het boek zo geweldig vond en waarom je denkt dat het iemand anders ook aanspreekt. Als je bijvoorbeeld kippenvel kreeg bij een bepaalde passage, deel dat dan!

  2. Koppel het aan iets wat ze al leuk vinden
    Als iemand dol is op romantische comedies, suggereer dan dat het boek dat je aanraadt net zo'n feel-good verhaal is, maar dan in boekvorm. Een natuurliefhebber? Richt je om de mooie plekken die worden omschreven. Dit werkt natuurlijk wél alleen als je de persoon aan wie je het boek aanraad goed kent.

  3. Geef een sneak peek
    Geef een korte samenvatting of quote uit het boek om de interesse te wekken. Probeer iemand zo nieuwsgierig te maken dat ze zelf willen ontdekken hoe het verder gaat.

  4. Maak het toegankelijk
    Bied aan om het boek te lenen of geef een digitale versie als die beschikbaar is. Niets is vervelender dan dat iemand enthousiast wordt voor een boek, maar dan niet meteen kan lezen omdat hij of zij het niet kan vinden of het een uur later weer vergeten is.

  5. Wees geduldig:
    Soms is het gewoon nog niet het juiste moment, wees geduldig en blijf aanmoedigen. Grote kans dat je enthousiaste tip wel waardeert maar het simpelweg vergeten is. Of hadden ze toch nog wat extra

Met deze tips moet het lukken om iemand enthousiast te maken voor jouw aanbevolen boek. Lukt het niet en wil je toch je enthousiasme delen met mensen die het boek wél hebben gelezen? Misschien is een site als Hebban iets voor jou. Een community website gedreven door enthousiaste lezers. Hier kun je vast je ei kwijt.

Heb je nog tips waarvan je écht vind dat het meer gelezen moet worden? Laat het ons weten via hallo@heelrotterdamleest.nl en wie weet nemen we het mee in de volgende nieuwsbrief!

Vorige
Vorige

Start jaarlijkse campagne ‘Geef een boek cadeau’

Volgende
Volgende

In de kijker: het Engelstalige boek rukt op