Vandaag live: Club Lees voor de smartphone-generatie

Vers van de pers: Club Lees is vandaag live! De VPRO brengt je een gloednieuwe online leesclub die draait om goede verhalen, liefde voor lezen en wat er in de marges van een boek gebeurt.

Club Lees is de splinternieuwe online leesclub van de VPRO en is speciaal ontworpen voor de moderne 'smartphone-generatie'. Liefde voor lezen ontmoet hier bite-sized content en verdieping. Club Lees verkent boeken van diverse genres, van Young Adult-fictie tot poëzie, van literaire romans tot sci-fi, en van non-fictie tot meeslepende thrillers.

Vanaf vandaag te downloaden
Vanaf vandaag (20 oktober) kun je de Club Lees-app gratis downloaden. Hierin ontvang je maandelijks een digitaal boek, verrijkt met annotaties en content gecreëerd door de Club Lees-leden. Bovendien kun je gerelateerde korte content vinden op Instagram en TikTok, om het leesavontuur te delen met de community.

Eerste boek door Elif Shafak
Het eerste boek dat ze samen gaan ontdekken, gekozen door niemand minder dan Naaz, is "10 minuten 38 seconden in deze vreemde wereld" van de getalenteerde Turks-Britse schrijver Elif Shafak. Deze aangrijpende roman vertelt het verhaal van Tequila Leila, die wordt vermoord en haar laatste minuten op aarde, vol herinneringen aan haar leven in Istanbul.

"10 minuten 38 seconden in deze vreemde wereld" stond zelfs op de shortlist voor de Booker Prize 2019. Een boek dat je niet mag missen!

Hoe het werkt
Club Lees is niet alleen een plek om boeken te ontdekken, maar ook om nieuwe mensen te ontmoeten. De app, gevoed door de technologie van de Nederlandse startup Immer, brengt boeken in hapklare stukjes rechtstreeks naar je smartphone. Elke maand krijg je een nieuw gratis boek, variërend van young adult tot literaire klassiekers en alles daartussenin. Wat het extra bijzonder maakt, is dat een bekende Nederlander oo zijn of haar persoonlijke notities, links en memes met de community zal delen. Aan het einde van de maand is er een virtuele samenkomst om gedachten en meningen te delen.

Download de Club Lees-app
om mee te doen aan dit nieuwe leesavontuur.

Vorige
Vorige

Win 2 kaarten voor Onderwijswetenschap on Tour!

Volgende
Volgende

Ted van Lieshout's Gouden Tips om Kinderen Aan het Lezen te Krijgen