Vacature Communicatie-PR medewerker Heel Rotterdam Leest

Heb jij een creatieve pen, visueel inzicht en ben je graag zelf uitvoerend bij alle aspecten van het vak? Wil jij ervoor zorgen dat kinderen, leerlingen en studenten in Rotterdam meer plezier in lezen krijgen en daarmee een kansrijkere toekomst tegemoet gaan? Heb je gevoel voor het onderwijs maar meer nog voor communicatie? Meld je dan aan als communicatie-/PR-medewerker van Heel Rotterdam Leest voor de periode half augustus 2022 tot januari 2023.

 

Wat ga je doen?

Je taken als communicatie- & PR medewerker van Heel Rotterdam Leest zijn zeker geen moment hetzelfde. Maar voorop staat de ambitie van Heel Rotterdam Leest die het leesplezier van kinderen, leerlingen en studenten wil vergroten. Je regelt de communicatie bij evenementen en leesplezierbevorderende activiteiten binnen Rotterdam. Je bent ook verantwoordelijk voor het onderhouden van de website en het versturen van de nieuwsbrief. Dat betekent op jacht gaan naar mooie artikelen,  nieuwtjes en evenementen. Daarnaast zet je ook nieuwe communicatie- en PR-ideeën op poten. Uiteraard doe je dit niet alleen, maar samen met de projectgroep Heel Rotterdam Leest, de leesambassadeurs bij de scholen en instellingen en de projectleider. 

Voor meer informatie over Heel Rotterdam Leest kun je terecht op onze website: www.heelrotterdamleest.nl en Linkedin pagina.

 

Het team en de werkplek

Je vervangt onze communicatiemedewerker tijdens haar zwangerschapsverlof. Je werkt nauw samen met de projectleider van Heel Rotterdam Leest, maar dit doe je gewoon vanuit huis. Samen met de projectgroep draagt de projectleider de verantwoordelijkheid voor het goede verloop van het project. De projectgroep bestaat o.a. uit de projectleider, de communicatieadviseur en vertegenwoordigers van onderwijssectoren en samenwerkingspartners. 


Wat vragen we van je?

  • Affiniteit met het onderwijs, lezen/leesplezier en de regio Rotterdam;

  • Hbo/academisch werk- en denkniveau;

  • Gevoel voor taal én beeld

  • Ervaring met het opstellen en verspreiden van content 

  • Achtergrond in marketing

  • Ervaring met communicatie rondom kleine evenementen is een pré

  • Zelfstandigheid, je bent verantwoordelijk voor je eigen planning en regelt veel facetten van de communicatie van Heel Rotterdam Leest zelf

  • We werken voornamelijk met Squarespace (website) en Mailchimp (nieuwbrief). Ervaring met deze online programma’s is zeker een pré, maar ervaring met soortgelijke websites is ook prima.


Wat bieden we je?

Een freelance vergoeding voor €55,- per uur, 32 uur per maand.

Interesse?

Heb je interesse in deze functie? Solliciteer voor 15 juli 2022 en mail je motivatiebrief en cv naar Sarah van Hecken: sarah@vanhecken.nl. Spreekt de omschrijving van deze functie je aan? Ben je beschikbaar in de periode half augustus tot januari? En herken je je zelf in de taken en werkzaamheden? Dan gaan we graag met je in gesprek. 

Contact 

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met: Sarah van Hecken, de huidige communicatiemedewerker: hallo@heelrotterdamleest.nl

Vorige
Vorige

Hogeschool Rotterdam aan de slag na ondertekening manifest

Volgende
Volgende

Terugblik kick off Leesambassadeurs Heel Rotterdam Leest