Onder de sterrenhemel: de beste boeken voor de tent op de camping

Of je nu een ervaren kampeerder bent of voor het eerst een tent opzet, niets is zo heerlijk als 's avonds neerstrijken op je kampeerplek en jezelf verliezen in een goed boek. De combinatie van de rustige omgeving, de geluiden van de natuur en de ontsnapping aan de dagelijkse routine maken dat er tijdens vakanties meer gelezen wordt. Maar wat is er nu toepasselijker dan boeken die zich afspelen in de wereld van tenten, slapen onder de sterrenhemel en avonturen op de camping? Of je nu jong of oud bent, we hebben een lijst samengesteld van de perfecte boeken voor alle leeftijden om je kampeerervaring compleet te maken. Dus pak je zaklamp, kruip in je slaapzak en laat je meevoeren door deze verhalen die je gegarandeerd in de kampeersfeer brengen.


Nijntje in de tent

Dick Bruna
Het is heel warm en nijntje speelt in de tent op het gras. Dan hoort ze een geluid: haar moeder zet het opblaasbadje klaar! Nijntje trekt snel haar kleren uit om in het water rond te spetteren.

Meer weten.


Paniek in de tent

Anke Kranendonk
Het regent pijpenstelen. Milo en Roos schuilen in hun tent. Om het leuk te houden vertellen ze elkaar sterke verhalen. Het ene nog gekker dan het andere. Dat kan toch allemaal niet waar zijn? Als het eindelijk droog is, komen ze hun tent uit. Wat zien ze daar?

Meer weten


Mijn jaar in een tent

Tiny Fisscher
Voor een challenge-week die meester Sinan op school organiseert, besluit de elfjarige Zwaan geld op te halen voor kinderen in vluchtelingenkampen. Als uitdaging kiest ze ervoor om in een tent in de achtertuin te gaan slapen. Dat is niet de minste uitdaging, want ze wonen heel afgelegen, en dat terwijl Zwaan met angsten worstelt – angsten die ze graag wil overwinnen.

(Thematitel Kinderboekenweek 2023, bovenbouw)

Meer weten


Vierdelige reeks ‘Campinggeluk’

Marjoleine Tel
Romantisch en een tikkie ondeugend: de vierdelige feelgoodserie Campinggeluk. Alle delen  ‘Een onverwachte zomer’, ‘Bruiloft op slippers’, ‘Grenzeloos genieten‘ en de novelle ‘Een nieuw begin‘ zijn los van elkaar te lezen.

Meer weten


De verkeerde vriend

Gert-Jan van den Bemd
Werner Mans heeft alles redelijk voor elkaar. Oké, zijn werk stelt niet veel voor. Hij fotografeert wegwerpartikelen voor ziekenhuizen en laboratoria, als het al tot fotograferen komt. Maar hij heeft een vrouw, een dochter en een stacaravan. Alles gaat goed. Tot zijn dochter zo nodig naar een discotheek... nee, een club wil. Werner weet hoe het er daar aan toegaat. Vroeger kwam hij er ook. De vrienden die zijn dochter daar leert kennen, bedreigen Werners kalme bestaan. Voor het eerst in zijn leven moet hij opkomen voor zichzelf. Met alle gevolgen van dien.

Meer weten


De camping

Karin Kuiper
Camping Paradis in midden-Frankrijk moet de relatie van een Nederlands stel een nieuwe impuls geven. Als eigenaars proberen ze het hun gasten op alle mogelijke manieren naar de zin te maken en tegelijk hun eigen geluk te hervinden. Maar dan verschijnt er een geheimzinnige gast met een tas vol geld. En een bus vol alleenstaande ouders met kinderen. Het is gedaan met de rust. En niet alleen met de rust. Liefde, drank en drama vormen de ingrediënten van een lichtvoetige en aanstekelijke roman waarin een paradijselijke camping langzaam aan verandert in een hel.

Meer weten


Vrij kamperen

Magnus Mills
Een man wordt wakker in zijn tentje op een geheel verlaten camping. Het seizoen is voorbij. Als de eigenaar van de camping hem vraagt een hek te schilderen, in ruil voor gratis verblijf, schuift de man zijn avontuurlijke reisplannen op de lange baan. Voordat hij het in de gaten heeft, hij verstrikt in het plattelandsleven vol bier en darts.

Meer weten


Slapen onder de sterren

Lonely Planet
In Slapen onder de sterren van Lonely Planet vind je de meest fantastische plekken in Europa om te overnachten in de natuur. De experts van Lonely Planet hebben de beste campings, wildkampeerplekken en berg- en schuilhutten in 22 Europese landen geselecteerd. Met tips en praktische informatie over het plannen van de reis, de beste periode om te gaan, hoe er te komen en uitdagende activiteiten om te ondernemen. Voor zowel de ervaren kampeerder als de beginner die de drukke stad wil ontvluchten naar een slaapplek in de wildernis.

Meer weten


Fijne vakantie!

Vorige
Vorige

Zomerleesplezier en tot september!

Volgende
Volgende

Digitale prentenboeken in de kinderopvang: Een verrijkende mix van scherm en papier