Nathalie brengt met haar stichting Rotterdamse kinderen aan het lezen

Stichting Proteas speelt een belangrijke rol in het verspreiden van leesplezier onder Rotterdamse kinderen. In aflevering twee van de serie "Rotterdamse Impactmakers" van Open Rotterdam, worden we geïntroduceerd aan Nathalie Cheu Choi en haar toegewijde team vrijwilligers, die zich inzetten om lezen toegankelijk te maken voor kinderen door middel van een online boekenclub en spannende excursies.

De serie "Rotterdamse Impactmakers" van OpenRotterdam werpt een schijnwerper op de stille krachten die de stad laten bruisen van positieve verandering. Nathalie, van Stichting Proteas, is één van deze impactmakers. Samen met Rotterdamse kinderen trekt ze eropuit om het plezier van lezen te stimuleren. En met succes, want zoals een van de kinderen enthousiast verklaart: "Ik vind het heel leuk en leerzaam."

Door middel van excursies en activiteiten maken Nathalie en haar team lezen niet alleen leuk, maar ook toegankelijk en inspirerend voor de jonge Rotterdamse generatie. Tijdens de online boekenclub leest een vrijwilliger regelmatig online samen met een groep kinderen van basisschoolleeftijd, waardoor leesenthousiasme wordt gestimuleerd in een ontspannen en vertrouwde setting.

Bekijk hieronder de video van Open Rotterdam en ontdek zelf het inspirerende werk van Stichting Proteas:


Vorige
Vorige

Nauwe samenwerking met basisscholen versterkt Engels taalonderwijs

Volgende
Volgende

Opinie: toetsen is een belemmering voor taalontwikkeling in het hoger onderwijs