‘Geen weg terug’ Inpakken en winnen

Afgelopen week heeft een team van enthousiaste vrijwilligers zich ingezet om honderden boeken in te pakken voor basisscholen in Rotterdam. Het doel van deze actie is om alle leerlingen uit groep 8 van de basisscholen in Rotterdam te verrassen met een leuk cadeau: een boek! Heel Rotterdam Leest geeft het boek ‘Geen weg terug’ cadeau aan alle basisschoolleerlingen uit groep 8. En er is meer: in één van de boeken zit nog iets heel bijzonders.

Namelijk een handtekening van de schrijfster. De gelukkige klas die dit boek in zijn doos boeken terug vindt wint een bezoek van de schrijfster van het boek: Elizabeth Mollena! Een unieke ervaring voor de leerlingen en een mooie kans om meer te leren over het schrijfproces en de inspiratie achter het boek.

Het inpakken van de boeken was een hele klus. Maar het team van vrijwilligers heeft ervoor gezorgd dat alle boeken op tijd ingepakt werden en gereed waren voor distributie naar de basisscholen. Deze distributie vindt plaats door de Openbare Bibliotheek Rotterdam. Het was fantastisch om te zien hoe iedereen zich heeft ingezet om dit mogelijk te maken. In de komende weken worden de boeken geleverd bij de scholen.

Dit project is een mooi voorbeeld van hoe we in samenwerkingen kunnen zorgen dat kinderen toegang hebben tot boeken en de mogelijkheid hebben om hun leesvaardigheid te ontwikkelen. En voor alle groep 8 leraren in Rotterdam: wie weet, misschien mag jouw klas binnenkort de schrijfster van het boek verwelkomen!

Vorige
Vorige

Roald Dahl ophef. Wat vinden jullie?

Volgende
Volgende

Terugblik 3e leesambassadeur evenement