Breng leesplezier terug in het MBO met deze training.

Lezers maken is maatwerk. Passionate Bulkboek heeft m.m.v. hoogleraar F.W. Korsten van de Erasmus Universiteit en Albeda speciaal voor docenten een driedelige leerlijn ontwikkeld t.b.v. het creëren van een leescultuur in het mbo. Zoals we bij Heel Rotterdam Leest wel weten draagt frequent lezen en lezen voor het plezier bij aan een betere taalvaardigheid, aan een grotere woordenschat én aan de ontwikkeling in literaire competentie van niveau 2F naar 3F. Bij instroom naar het mbo wordt lang niet door alle studenten niveau 2F behaald. Tijd voor een inhaalslag dus!

Docenten krijgen met deze training een belevingsroute aangereikt hoe leesbevordering structureel in de lessen (Nederlands) te implementeren, alsook tips en handvatten om studenten het plezier in lezen te laten ervaren en zo een ware leescultuur te creëren. Een grotere mate van leesmotivatie, leesplezier en dus geletterdheid gegarandeerd!


Praktische informatie

Voor wie: in het bijzonder docenten Nederlands en Burgerschap
Wanneer: Schooljaar 2022/2023. In overleg en op aanmelding
Waar: n.t.b
Trainer: Renée den Breems – Hoofd Leesbevordering en advies bij Passionate Bulkboek
Aanmelden en meer informatie: renee@passionatebulkboek.nl
Kosten: Deze training bestaat uit drie middagen van 2,5 uur en wordt verzorgd door Passionate Bulkboek. Totale kosten: € 300,-.

Is dit iets voor uw school? Neem dan contact op met Renée den Breems via renee@passionatebulkboek.nl

Vorige
Vorige

De dag van de Jonge Jury ‘22 door de ogen van een adviseur leesbevordering.

Volgende
Volgende

Hogeschool Rotterdam aan de slag na ondertekening manifest