Onderzoek bewijst: baby’s houden van boeken

Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft.

Baby’s kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert het veel nieuwe dingen.

Boekstart!
BoekStart is een leesbevorderingsprogramma voor jou met je kindje. Je wordt aangemoedigd om samen te genieten van het lezen van boeken en wordt gestimuleerd om naar de Bibliotheek te gaan. In de Bibliotheek kunnen de medewerkers je adviseren over geschikte boekjes en worden activiteiten voor jou met je jonge kind georganiseerd. BoekStart is ook te vinden op de kinderopvang, waar je kindje spelenderwijs leert lezen. Ook bij sommige boekhandels kom je BoekStart tegen; hier kan je vaak met korting een leuk boekenplankje voor je kindje samenstellen.

Het BoekStartkoffertje

Als je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je van de gemeente een speciale waardebon voor het BoekStartkoffertje. Ga met deze bon naar de Bibliotheek bij jou in de buurt, maak je baby lid en ontvang het gratis BoekStartkoffertje. Bezoek hierna de BoekStarthoek en bekijk welke leuke, nieuwe boekjes jij en je baby kunnen ontdekken!

BoekStart in de kinderopvang

BoekStart in de kinderopvang is een leesbevorderingsprogramma voor de kinderopvang. Het is een uitbreiding van BoekStart, om kinderen van 0-4 jaar, hun ouders en pedagogisch medewerkers intensief met boeken en lezen in aanraking te laten komen via de kinderopvang. De Bibliotheek ondersteunt met een aantrekkelijke (voor)leesplek in de kinderopvang, met een collectie geschikte boekjes, deskundigheidsbevordering van pedagogisch medewerkers, betrekken van ouders, een voorleesplan en samenwerking in een leesbevorderingsnetwerk.

Vorige
Vorige

Turks voorleesuur stimuleert taalontwikkeling zonder Nederlandse taalbarrières

Volgende
Volgende

Op de Alan Turing school doen ze niet aan begrijpend lezen