Nog meer naar buiten met Boeken in de Wei

Onlangs hebben we op deze blog het belang van leesonderwijs in de buitenlucht belicht. Maar nu willen we het hebben over een ander initiatief dat lezen in de buitenlucht stimuleert: het literaire buitenfestival "Boeken in de Wei".

Stichting Boeken in de Wei organiseert een buitenfestival in Breda om leesplezier te bevorderen. Het festival is gratis en toegankelijk voor jong en oud en biedt een divers programma met schrijvers, dichters, spoken word-artiesten en muzikanten. Het Cultuurfonds Noord-Brabant steunt dit initiatief vanwege de toegankelijkheid voor een brede doelgroep en de promotie van lezen en talent.

Het festival is geïnspireerd door Wonderfeel, een buitenfestival voor klassieke muziek in 's Graveland. De pilot in 2022 was een succes en op 3 september 2023 zal het Landgoed en Boerderij Wolfslaar in Breda het decor zijn van het eerste volwaardige Boeken in de Wei festival. Het festival biedt vijf verschillende natuurpodia waar een diverse mix aan performers zullen optreden, van grote namen tot onbekend en jong talent.

Een van de doelen van het festival is om leesplezier te bevorderen. Het Cultuurfonds Noord-Brabant ondersteunt het initiatief vanwege deze doelstelling en de toegankelijkheid van het festival voor een brede doelgroep. Daarnaast biedt het festival een podium voor zowel bestaand als nieuw talent.

Stichting Boeken in de Wei heeft de ambitie om het festival jaarlijks terug te laten keren en vrijwilligers zetten zich in om het festival tot een succes te maken. Het festival is niet alleen een plek waar mensen kunnen genieten van literatuur en muziek, maar ook waar ze gestimuleerd worden om meer te lezen en te ontdekken. Boeken in de Wei is een bijzonder openluchtfestival dat de liefde voor lezen en literatuur viert.

Lees meer.

Vorige
Vorige

Jonge jury: Zo maakt u een feestje van stemmen in de klas

Volgende
Volgende

Een dialoog tussen verleden en heden: Erasmus' kijk op het hedendaagse leesonderwijs