Literatuurmuseum tip #2: Y.A. tentoonstelling Back Street

Geen plek waar beleving van boeken zo centraal staat als bij het Literatuurmuseum. Daarom hebben we twee mooie Young Adult tips voor je. Vandaag de tweede tip: de tentoonstelling Back Street.

Op een speelse manier met literatuur in aanraking komen met literatuur zonder dat kinderachtig wordt. Dat is wat de tentoonstelling Back Street van het literatuurmuseum voor ogen heeft. Aanbevolen voor de leeftijd 14 tot 20 jaar is het een gouden tip voor een bezoek van de klas om met je eigen tieners / jong volwassenen.

Over de tentoonstelling
Back Street
leidt de jongeren via donkere steegjes naar tien verschillende ruimtes. In de Bunker komen ze in een escaperoom van spannende verhalen terecht en bij de Bakfiets worden de bezoekers uitgedaagd een eigen song of rap te maken. In de Tattoo Shop geven jongeren zichzelf bloot door te reageren op situaties uit Young Adult-boeken, met thema’s als huiselijk geweld, drugs, pesten en eenzaamheid. Op basis van hun keuzes wordt een persoonlijke tatoeage op hun arm getoond. In de Gym draait het om jezelf durven zijn. Via passages uit boeken komen jongeren in aanraking met diverse schrijvers. 

Vorige
Vorige

Terugblik 3e leesambassadeur evenement

Volgende
Volgende

Literatuurmuseum tip #1: Vind jouw YA boek.