Geef een prentenboek cadeau: 'Ik zou wel een kindje lusten'.

Een klein krokodilletje eet altijd bananen, maar op een dag heeft hij trek in iets anders: hij zou wel een kindje lusten! Zijn ouders weten zich geen raad en proberen hem allerlei ander lekkers voor te schotelen. Maar het kleine krokodilletje is vastbesloten en gaat op zoek naar een kindje. Hij komt een meisje tegen, maar dat laat zich niet zomaar opeten…

Missie 'Geef een (prenten)boek cadeau'
'Geef een (prenten)boek cadeau' heeft als missie alle kinderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, worden ieder jaar in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar gesteld voor een klein bedrag.


Aan de slag in de klas of op de groep.

Promotiepakket
Scholen, gastouders, kinderopvang en leesconsulentes kunnen bij de boekhandel promotiepakketten bestellen voor gebruik in de klas, op de groep of bibliotheek. Hiervoor geldt ook zolang de voorraad strekt, dus bestel nu het al kan. Het promotiepakket bestaat uit twee verschillende posters, vlaggetjes, lessuggesties en (digitale) kleurplaat van Ik zou wel een kindje lusten

Lesmateriaal
Organiseer uw eigen Voorleesfeest met de 8 tips (lessuggesties) uit het promotiepakket of ga aan de slag met de lessuggesties aangeboden door Taaldeskundige Kees Broekhof van Sardes. Hij beschrijft wat je tijdens het voorlezen van Ik zou wel een kindje lusten kunt doen om begrip van het verhaal te bevorderen. Zijn adviezen zijn vanaf eind april te downloaden op www.geefeenprentenboekcadeau.nl onder het kopje ‘onderwijs’.

 

Bestellen en meer informatie.

BESTEL NU IK ZOU WEL EEN KINDJE LUSTEN bij je plaatselijke boekhandel. Als je dit voor 15 april doet ben je verzekerd van genoeg boeken voor je klas, groep, kinderopvang, school of vereniging! En bestel meteen ook het promotiepakket bij je boekhandel met o.a. posters, vlaggetjes, lessuggesties en (digitale) kleurplaat van Ik zou wel een kindje lusten.
Na 15 april geldt op = op! Bekijk hier de brochure voor alle informatie.

13 mei gaat de campagne Geef een prentenboek cadeau van start en ligt het boek in de boekhandel voor maar € 2,50. Aan wie geef jij Ik zou wel een kindje lusten cadeau?

Vorige
Vorige

Terugkijken: congres van Stichting Lezen (6 april)

Volgende
Volgende

Fictie lezen in het hoger onderwijs #2