Kom 20 maart naar onze bijeenkomst vol handvatten, praktische tips en inspiratie om met poëzie in jouw groep aan de slag te gaan. Sluit aan bij een van de workshops, kom naar de lezing en loop langs de diverse kramen. Vergeet niet je exclusieve inspiratietas op te halen!
Programma
13.30
start informatiemarkt
14.00 – 14.45
eerste workshopronde:
Poëzie bij het leven - Bette Westera
Pim Lammers
Muziekkwartier
Poëzie Proeftuin
15.00 – 16.00
plenair programma door Naomi Smits, auteur van Wie niet leest is gek
16.15 – 17.00
tweede workshopronde
Poëzie bij het leven - Bette Westera
Pim Lammers
Muziekkwartier
Poëzie Proeftuin
17.30
einde informatiemarkt
Over het programma
Plenair programma: Naomi Smits
Wat doe je in hemelsnaam voor de klas als je niet van lezen houdt? Dat is iets wat Naomi Smits zich regelmatig afvraagt. In haar lezing Wie Niet Leest Is Gek vertelt ze met veel enthousiasme over de belangrijke rol van de lezende leerkracht, het inzetten van kinderboeken, rijke teksten én poëzie tijdens de les en geeft ze je praktische tips hoe jij jouw leerlingen aan het lezen krijgt én houdt.
Poëzie bij het leven (Bette Westera)
Gouden en zilveren griffels zijn haar niet vreemd en dat heeft een reden. Haar verhalen en gedichten raken jong en oud. In deze workshop vertelt Bette Westera hoe ze in de klas werkt met gedichten uit o.a. haar bundels Doodgewoon en Uit elkaar. Centraal staat daarbij de vraag hoe je moeilijke onderwerpen op lichtvoetige wijze met kinderen bespreekbaar kunt maken, zonder de zwaarte ervan te ontkennen.
Pim Lammers
Je kent hem waarschijnlijk van Het lammetje dat een varken is, Er was eens een koe of zijn mega populaire dichtbundel Ik denk dat ik ontvoerd ben. Zijn verhalen en gedichten geven kinderen (en volwassenen) het gevoel dat ze zichzelf kunnen zijn. Ook dragen ze bij aan het begrijpen van de wereld om hen heen.
Muziekkwartier
Voorlezen is een feestje!
De interactieve workshop is praktisch van aard: er worden voorbeelden gegeven rondom het boek Ik blijf, als het mag en samen ontdekken de deelnemers hoe ze deze muzikale manier van spelen met prentenboeken zelf kunnen toepassen. Als vanzelf komt de theorie aan bod waarom het een fijne en krachtige wijze is om muziek en voorlezen samen te brengen.
Poëzie Proeftuin
Gedichten zijn belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Ze prikkelen de fantasie en stimuleren het denkvermogen.
Poëzie saai of ingewikkeld? Helemaal niet!
In de Poëzie Proeftuin maak je kennis met de leukste dicht- en werkvormen om met gedichten aan de slag te gaan in je klas!
Inschrijven
De inschrijvingen voor de inspiratiesessie zijn gesloten. Wil je er toch graag bij zijn? Mail dan naar educatie@bibliotheek.rotterdam.nl.